BLOGU ALAN ADINA YÖNLENDİRME(İSİMTESCİL-BLOGGER) - Gürkan Yüksel
Son Haberler:
Home » , » BLOGU ALAN ADINA YÖNLENDİRME(İSİMTESCİL-BLOGGER)

BLOGU ALAN ADINA YÖNLENDİRME(İSİMTESCİL-BLOGGER)

Written By gürkan yüksel on 5 Mart 2014 Çarşamba | 10:00


Bildiğiniz üzere günümüzde pek çok blog yazarı bloglarını domaine yönlendirip yayın yapmaktadır. Bu hem url nin kısalmasına hemde blog adının markalaşmasına neden olmaktadır. Blogu domaine yönlendirme sayesinde blogcular hosting-server işleriyle uğraşmadan blog arayüzlerinden yayınlarına kolaylıkla devam etmektedirler. Şimdi blogunuzu(Örn: webhasta.blogspot.com) alan adınıza(gurkanyuksell.com) yönlendirmeyi anlatıyorum. Öncelikle bir adet uzantısı blogspot olan blogunuz ve isimtescilden alınmış bir adet domaininiz olması gerekmektedir.
Blogger arayüzünden giriş yapınız, bloglarım > ayarlar > temel bölümüne gelerek yayıncılık kutucuğuna düzenle diyerek yönlenecek domain adınızı başında www olarak girmeniz ve kaydet demeniz gerekmektedir. 


Resimde de gödüğünüz üzere yetki doğrulama hatası verecek ve karşınıza 2 adet kod gelecektir.



Kırzmızı kutu içinde olan bu kodları not ediniz.(Blogger sayfasını kapatmadan yeni bir sekme açınız)
Açtığınız yeni sekmede isimtescil.net e giriş yaptıktan sonra kontrol panelim > domainlerim > detaylı yönetim bömünden Gelişmiş DNS yönetimine girerek en alt kısımdan işlem seçiniz bölümünden gmail web alanımı blogger kullan diyerek



kaydete basmanız gerekmektedir böylelikle kayıtlarınız otomatik olarak gerçekleşecektir.

Daha sonra blogger dan aldığımız 2 adet kodu CNAME olarak eklememiz gerekiyor. Bu işlem için yine aynı panelden en alt bölümden işlem seçiniz kısmına gelerek CNAME i seçip üste kısa kodu alt kısma da uzun kodu ekleyerek



resimde de gördüğünüz gibi kaydet tuşuna basıyoruz.

Bu ayarları yaptıkdan sonra isimtescil ile işimiz bitmiş olmaktadır. Domain ayarlarınızın belirtilen yerleri görseldeki gibi olmalıdır.



Sadece işaretli bölümleri dikkate alınız. İp numarası herkezin farklı olacaktır.

Bu ayarları tamamladıktan sonra yeniden blogger' a giderek ilk başta kodları aldığımız ve hata veren bölüme gelerek kaydet dediğimizde "yönlendiriyor" ibaresi çıkacaktır. Yönlendimeniz 1-4 saat içerisinde aktif duruma gelecektir.




[ALINTIDIR]
Share this article :

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 
Support : araba yarışları | Blog Okulu Template | Blog Okulu
Copyright © 2011. Gürkan Yüksel - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Araba Oyunları
Proudly powered by araba yarışı